Nyt vasta vihdoin pääsen päivittämään pääsiäisen ajan tuotoksia...
Ensimmäisenä tuli tehtyä perinteistä pashaa. Itselleni pasha liittyy käsikädessä pääsiäiseen. Alunperin oli tarkoitus tehdä 2 erilaista versiota, oma vanha suvussa kulkeneella reseptillä sekä vertailevaa tutkimusta SLY 10-kierroksella saamallani reseptillä. Mutta koska suurinosa vieraista ei pashasta niin välittänyt, tein vain tutun ja turvallisen version (ja puolikkaalla ohjeella).
Meidän suvun pasha valmistuu seuraavalla ohjeella:
200g suolatonta voita
1dl sokeria
2kpl kananmunia
1dl sokeria
3-4tl vaniljasokeria
5 prk (a´250g) maitorahkaa
Appelsiinimarmeladia ja mantelilastuja oman maun mukaan
Vaahdota voi ja sokeri sekä kanamunat ja sokeri.Lisää muut aineet joukkoon. Sekoita varovaisesti ettei juoksetu. Laita kevyen painon alle muottiin valumaan seuraavaan päivän.
Tämän seurana meillä oli pääsiäismunan muotoinen täytekakku. Tämä onnistui mielestäni oikein kivasti. Pohja on tehty kääretorttulevyistä. Leikkasin kääretorttulevystä mallin mukaan pohjan ja siihen päälle aina n. 1,5cm pienemmän pohjan päälle. Kerroksia tässä kakussa on 5.Välissä on aiemmin esiteltyä valkosuklaatäytettä sekä pätkismoussea. Kostutus sitruunamehulla. Täyttämisen jälkeen laitoin kevyen kerroksen kermavaahtoa kakun päälle ennen marsipaania. Päällinen on siis marsipaania. Koristeet on tehty suklaalla pursottaen ja pajunkissojen "kissat" ovat valmista sokerikuorrutetta.

0 kommenttia:
Lähetä kommentti