Ristiäisiin tarjottavaa

lauantai 27. marraskuuta 2010

Aikaisemmista postauksista on varmaan käynyt selville, että menin lupautumaan tekemään voileipä- ja täytekakut ystäväni vauvan ristiäisiin. Mitä lähemmäksi h-hetki koitti, sitä enemmän paniikki meinasi iskeä. No, nyt on tuotokset lähetetty maailmalle ja muutaman tunnin päästä pääsen niitä itsekin maistelemaan. Vielä on siis vauvan nimi pimennossa.

Ensimmäisenä tässä nämä voileipäkakut. En muista koska olisin viimeksi voileipäkakkuja tehnyt, joskus vielä kotona asuessani, kai. Näiden osalta ei mielessä ollut niin kovin selkeää kuvaa lopputuloksesta, mutta ihan kelvolliset niistä nyt kuitenkin tuli. Aikaa nämä kakut veivät tuplasti enenmmän kuin täytekakut ja jotenkin täytekakkujen tekeminen tuntui enemmän "omalle". Mutta valmiiksi nämä saatiin. Tein siis kaksi voileipäkakkua. Toisessa täytteenä kinkkuja ja maksamakkaraa ja toisessa lämminsavulohta.

Molempiin voileipäkakkuihin on perusidea otettu Kinuskikissalta . Kinkkuversiossa on kaksi täytettä ja leipänä täysjyväpaahtoleipä.
Kinkkutäyte:
Palvikinkkua
Paprikaa
Suolakurkkua
Ruohosipulituorejuustoa
Ranskankermaa

Maksamakkaratäyte: Maksamakkaraa
Pippurituorejuustoa
Emmentalraastetta
Ranskankermaa

Lohivoileipäkakussa on kahdessa välissä samaa täytettä ja leipänä shakkiruudukkona tummaa ja vaaleaa paahtoleipää.
Lohitäyte:
Lämminsavulohta
Purjoa
Tilliä
Sitruunamehua
Ruohosipulituorejuustoa
Ranskankermaa

Voileipäkakut kokosin paahtoleivistä ja yllättävän hyvin kakku piti muotonsa. Koristelu meinasi olla hankalaa, kun ei ole tälläisiä liiemmin tehnyt, mutta ihan kelvolliset näistä omasta mielestäni tuli...Sitten ne täytekakut. Koristeet olin tehnyt jemmaan jo aiemmin. Mansikkamäen Ebeltä olen ottanut mallin tossuihin ja kuten Ebekin itse laittaa, leviää tossun kärki tosi herkästi! Muuten tossut olivat ihan onnistuneet, ainakin kun ensimmäistä kertaa näitä tein. Kukkamuottia sain lainaksi ystävältä, kiitos Ellu muotin lainasta!

Pohjana kakuissa on aikasemmin käytetty fariinisokeri-kaneli pohja, josta on tullut ihan suosikkini! Välissä kakuissa on itse keitettyä mansikkahilloa ja kerma-rahka-valkosuklaaseosta. Pinnalle ripottelin vielä hieman kimallesokeria ja tennareissa on suihkaus helmiäistä. Näistä kakuista tuli mielestäni oikein onnistuneet!


6 kommenttia:

Maj kirjoitti...

Mahtavia kakkuja. Wau! Mun ehkä tarvii tilata sut tekemään meidänkin kakut. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Voi hyvänen aika mitä upeita luomuksia! Nuo voileipäkakut on todella tyylllikkäät! En ole koskaan nähnyt "noin vähän" koristeltuja kakkuja, mutta nuo kyllä lyövät laudalta kaikki aiemmin näkemäni ja tässä tuli taas todistettua, että yksinkertainen on kaunista :) Ja entäs sitten nuo herttaiset täytekakut! Voi elämä! Miten suloiset ja nuo pikkuruiset kengät ovat ihan täydelliset! Mitä Suomen konditoriat on menettäneet sussa, oot ihan luonnonlahjakkuus!
t. SNY

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hienoja kakkuja! Noi tossut kakkujen päällä on tosi söpöt. Ihan kuin konditoriasta!
-Satu

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita kakkuja komeine pursotuksineen!

Enpä ihan heti sinua muistanut, mutta äsken selatessani, muistin ne hienot 'taideteokset', joita ihalin marraskuussa.

Tunnelmaa joulun odotukseen !

Terveisin nami-hiiri

Anonyymi kirjoitti...

Uskomatonta, mitä taideteoksia sun käsistä lähtee - ja kokemuksesta kun vielä tiedän, että luomuksesi maistuvatkin aivan upeilta! Pitäskö sun kuitenkin vaihtaa alaa tähän suuntaan...
Ensi viikkoon,
Ln

Ellu kirjoitti...

Ole hyvä muotin lainasta ja arvaan, että kakkupohjankin idea on täältä lähtöisin ;)

Tosi nättejä noista kaikista tuli! Ei muuta kun alanvaihtoon.