Lasten kaulurit ja oma hattu

maanantai 22. marraskuuta 2010

Täällä suunnalla on pientä paniikin omaista (tai jotain sellaista) tunnetilaa aiheuttanut ensi viikonlopun ristiäiset, joihin olen luvannut tehdä tarjottavat. Koristeiden tekemiseen on hurahtanut suurin osa vapaailloista. Samalla tosin tuli sitten tehtyä myös joulukakkuihin koristeita. Laitan näistä päivityksiä kun juhlat on (toivottavasti onnistuneesti) juhlittu.

Pidin perjantaina ansaitun vapaapäivän. Mies oli kotona lasten kanssa ja minä pääsin ihan yksinäni käymään Tampereella käsityömessuilla. En ole aikaisemmin käynyt ko. tapahtumassa. Messut olivat mielenkiintoiset ja käteen tarttui muutamia ostoksiakin. Novitan raita-lankaa muutamaan joulutontun projektiin sekä luonnonvaaleaa alpakkalankaa kahteen huiviprojektiin. Lisäksi matkaan tarttui paperilankaa, josta koitan saada aikaiseksi joulukranssia oveen. Näistä sitten lisää, jahka työt ovat valmistuneet. Messuista voin todeta sen verran, että varmasti tulen käymään tulevinakin vuosina, sen verran hyvin sain aikani siellä kulumaan. Mikä olisikaan parempi tapa viettää vapaapäivää kuin ilman kelloa tai aikataulua harrastuksen parissa? :)

Mutta nyt sitten niihin valmistuneisiin töihin. Ensin on luvassa kaulurit lapsille. Ohje on täältä. Hassusti kuvassa näyttää rinsessan kauluri isommalta (toki se on muutaman kierroksen pidempi kuin pojan versio, koska en 3 kierrosta varten "jaksanut" aloittaa uutta kerää lankaa) mutta siis rinsessan kaulurissa silmukoita on 80 ja pojan versiossa 86. Kovassa käytössä ovat olleet ja ihan toimivat minun mielestäni.


Lisäksi on valmistunut aikaisemmassa postauksessa mainittu pipo tai hattu tai joku tekele. Tämä ei kyllä mennyt sitten millään tavoin putkeen. Ohjeessa oli silmukkamäärässä virhe, jonka takia sitten purin työn muutaman kerran (sitähän ei tietenkään voinut ensimmäisen purkukerran jälkeen tarkistaa???) Sitten pipo ei millään meinannut muodostua baskeriksi, jollainen sen ohjeen mukaan pitäisi olla. Loppujen lopuksi olen ottanut alkuperäisestä ohjeesta sen kuvionmallin, mutta koska hattu ei baskeriksi halunnut muotoutua niin siitä tuli nyt sitten vain hattu tai joku minkä voi laittaa päähän. Ongelma näin muutaman käyttökerran jälkeen on, se että pipo on nyt hieman iso. Kokeilin meinaan silmukoiden lisäämistä baskerin saamiseksi, mutta sekään ei auttanut. Kuvatessa oli tosi hankala koittaa saada esiin tuota kuviota, on ihan hauska mielestäni. Ohje on alunperin Käsityä-lehdestä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No olipas sulla vastoinkäymisiä kerrakseen, mutta ihan käypäsiltä mun silmään näyttävät. Jos pipo on liian iso, niin kovilla pakkasilla voit laittaa sinne toisen pienemmän pipon alle, pysyy nuppi lämpimänä ulkoillessa :) Ainakin jos tulee paukkupakkaset... Äläkä stressaa niistä ristiäisistä, kyllä ne hyvin menee, oon ihan varma siitä :D Kohta on odotettavissa pientä piristyspostia, ihan pientä vaan... t. SNY:si

Erika kirjoitti...

Nyt tarttee siis kyttäillä postipoikaa tai -tyttöä oikeen urakalla... :) Toi pipo on kuvaa varten taiteltu reunoilta, ettei näyttäny niin isolta... Ihanaa ja lumista viikkoa sinulle ihana SNY:ni!

Anonyymi kirjoitti...

Hihhih! Se on ihan pikku juttu vaan, älä nyt liikaa innostu ;) Käyn viemässä sen tänään postiin, että voi tulla vasta ensi viikollakin...ei tosta postista aina tiedä. Kiitos kiitos, onneksi viikko lähenee jo loppuaan, meillä kahlataan tosiaan lumessa :D Mukavaa loppuviikkoa sinullekin ystäväni!
t. SNY