Harjoituskakkua ja synttärikakkua

tiistai 14. syyskuuta 2010

Veljeni vietti tässä taannoin synttäreitään ja olin luvannut tehdä synttärijuhliin kakun. Mielessäni oli ohje, johon olin saanut vinkin ystävältä. Kakkua tarvitsi testata etukäteen ja onneksi oli kavereita tulossa kylään, jotka saivat toimita testiryhmänä. Kakun ohje löytyy täältä. Tämä kakku onnistui loistavasti. Oli oikein maukas ja sopivan kostea. Tässä kakku tehty ohjeen mukaan 20cm vuokaan. Koristeena aikaisemmin tehtyjä marsipaanikukkasia.


Itse synttärijuhliin kakkua muutettiin sen verran, että täytteessä raparperihilloke korvattiin lakoilla. Toimi todella loistavasti!! Muuten kakku olikin sitten aika epäonnen kakku. Päällilaatan tein kahteen kertaan, koska ensimmäinen versio jäi kiinni alustaansa eikä kuivuttaan useamman päivän irronnut siitä. Joten teinpä sitten uuden. Juhliin oli tulossa n. 20 henkeä, joten tein pohjan kaksin kertaisena. Tästäkin ensimmäinen versio tummui liikaa päältä ja jäi raa´aksi keskeltä. Joten sekin lensi roskiin. Onneksi toinen pohja 7 kananmunalla onnistui hyvin. Paistoin silloin pohjaa hieman miedommassa lämpötilassa ja reilusti pidempää kuin mitä ohje sanoo. Koristeena kakussa on sokerimassa-marsipaanilaatan ja kermapursotusten lisäksi ruiskaunokkeja veljeni pihasta. Kiitos Helille hyvästä ideasta koristelun suhteen sekä lakoista täytteeseen! Juhlat olivat oikein onnistuneet ja mekin olimme ensimmäistä kertaa juhlimassa ilman lapsia. Kyllä oli mukavaa ja lapsetkin olivat viihtyneet yökylässä hyvin. Tämä täytyy tehdä joskus uusiksi kyllä! Neulomuksiakin on SNY-langasta valmistunut (tai paremminkin neulomus), mutta kamera ei sen kanssa suostunut yhteistyöhön, joten siitä kuvia joskus toiste!

2 kommenttia:

Maj kirjoitti...

Hienoja ovat. Ja nyt voitais sopia, ettei linkata yhteenkään kivaan leivontablogiin... Ihan täyttä tuskaa tämmöinen, että kattelee vaan kaikkia ohjeita eikä kuitenkaan voi leipoa (ainakaan paljon tai kovin usein...).

Anonyymi kirjoitti...

Voi slurps miten herkullisia kakkuja!!! NAM! Ihan vesi herahti kielelle...oi oi. Mukavaa kun juhlat onnistuivat, juhlia on aina kiva järjestää ja olla niissä myös vieraana :) Voi voi, mitä se kamera nyt silleen alko temppuileen, no odotellaan NIITÄ kuvia sitten myöhemmin saapuvaksi :)
t. SNY