Nukelle villatakki...

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Tästähän piti tulla villatakki neitosen Baby Born-nukelle, mutta..... Kaikki ei mennyt ihan niinkuin piti. Ensinnäkin lankana on käytetty kahta äidin peruja olevaa eriväristä sinistä lankaa. Molemmat lienevät ainakin osittain villaa, ehkä? Toinenkin, raitoihin käytetty lanka on saatua lankaa, jonka laadusta ei mitään tietoa. Kuvittelin mielessäni, että lankani on reilusti paljon paksumpaa kuin tuo ohjeessa käytetty, joten vähensin sitten näppärästi ohjeesta muutaman silmukan. Tätä ei ehkä olisi kannattanut tehdä...

En ole koskaan neulonut itse yhtään villatakkia ja onneksi nytkin oli kyseessä nuken malli, joten purkaminen ei niin kovasti harmittanut... Tätä työtä on kyllä purettu kerta jos toinenkin. Esimerkiksi yhteenkasaamisvaiheessa huomasin, että minulla on kädessäni kaksi täysin identtistä etukappaletta.... Huppu on villatakissa nurinperin. Nurjat silmukat siis päälläpäin. Kämmin huomasin vasta siinä vaiheessa, kun oli jo virkannut etureunuksenkin valmiiksi, joten sitä en enää lähtenyt purkamaan ja kasaamaan uudelleen. Onneksi tämä ei ollut aikuisten kokoa oleva villatakki, muuten olisi voinut jäädä kyllä neulomatta koko takki! Mutta nyt on villatakki kasassa. Baby Bornille tästä ei kyllä takkia tullut, on sen nuken päällä niin kittana. Onneksi oma vanha nukkeni on myös täällä neitokaisen leikitettävänä ja Effelle tämä olikin sitten ihan sopiva. Kuvan nukke on siis minun vanha Effe-nukke, jolle takki sopi kuin nakutettu! Ohje on Suuresta Käsityökerho-lehdestä. Numeroa en nyt satu muistamaan, mutta sen saa kyllä pyydettäessä selvitettyä!

2 kommenttia:

Susi kirjoitti...

Kaunis takki siitä tuli silti vaikkei päässytkään Baby Bornin päälle. Ja ehkäpä Effen olikin jo aika saada uusi takki päälleen :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin tsempattu! Minulta olisi jäänyt homma kesken.. :) -S-