Uusi vuosi ja uudet kujeet!

maanantai 3. tammikuuta 2011

Joulusta selvitty, niukin naukin... Tänä vuonna joulun aika ei mennyt meidän perheessä suunnitellulla tavalla! Onneksi kaikista sattumuksista on selvitty erilaisilla ja eriasteisilla ruhjeilla, peltivaurioilla ja vesilaitoksen reippaiden työntekijöiden avulla. Mutta toista tälläistä joulua en ihan heti toivo uudelleen.  Siksi joulunajan postaukset tulevata vasta nyt, mutta haluan laittaa itselle säilöön tämän kertaiset joulukortit säilöön tulevaa varten, joten tässä meidän tämän vuotiset joulukortit (pitänee sanoa kyllä että viime vuotiset...). Voitte sitten itse päätellä, kumpi korteista on äidin käsialaa ja kumpi esikon. Taustalla näkyy vähän myös keittiön joulumaisemaa.Tässä myös nyt alustavasti osa itse tehdyistä joululahjoista. Tänä vuonna tein itse Novitan ohjeella pitsikukkakehikolla joulukoristeita, tiskirättejä, sisiliskokirjanmerkkejä sekä sokeroituja appelsiininkuoria. Ohjeen sokeroituihin appelsiinin kuoriin löysin ystävältä lainassa olleesta jouluaiheisesta kirjasta, jonka nimeä en nyt satu ulkoa muistamaan. Jos joku haluaa ohjeen itselleen, niin sen saa pyydettäessä kyllä kaivettua esille. Kokeiluna tein myös yhden virkatun heijastimen. Tuota heijastinlankaa oli kyllä aika hankala virkata.Miehelle tein joululahjaksi pipon. Ohje pipoon on Novitan tämän vuoden talvinumerosta. Lankana oli seiskaveikka. Malli olisi tarvinnut ehkä aavistuksen paksumman langan, mutta kelvannee näinkin.


Itselle valmistui välipäivien aikana Ullaneuleesta Will I Be Pretty-pipo. Tämäkin seiskaveikasta. En ole aikaisemmin törmännyt ohjeeseen, joka neulottiin ylhäältä alas, oli jännä tehdä. Tykkään itse kovasti tästä piposta! Kukan keskelle tein vielä kokeilun heijastinlangasta, tuskin nyt kovin kummoisesti heijastaa, mutta hauska pieni yksityiskohta minusta!Kuluvalle vuodelle onkin suunnitteilla paljon neulottavaa. Tällä hetkellä on puikoilla säärystimet. Ystävä tilasi itselleen sellaiset. Tilauksessa on myös yksi revontulihuivi, joka pitäisi huhtikuuhun mennessä olla valmiina. Langat on myös ostettuna itselle uuteen huiviin. Jos joku tietää kaunista pitsikuvioista kolmionmallista hartiahuivi-ohjetta, sellaisesta saa vinkata. Pöllölapaset itselle olisi myös mukava tehdä. Mies on kanssa tilannut itselleen lapaset. Lisäksi olen purkanut aikasemmin itselle tehdyn kaulurin. Se vain oli liian iso, enkä sitä oikein tykännyt käyttää, joten sekin pitäisi tehdä uudelleen. Josko sitten ensi talveksi siitä olisi lämmikettä? Ihastuin myös salaisen neuleystäväni (joka muuten oli Susi) tekemään baktus-huiviin (sitä on kovasti käytetty, kiitos vielä kerran siitä!), sellaisiakin ajattelin omille kummeilleni lahjaksi neuloa. Ja mitä kaikkia ihania ideoita sitä vuoden aikana ennättääkään keksiä... :)

1 kommenttia:

Susi kirjoitti...

Voi kurjuus mitä kaikkea teille on sattunut, no onneksi pelti on vaan peltiä ja ihmishenkiä ei menetetty. Peltiä saa aina uutta. Ja ne ruhjeet onneksi paranevat. Toivottavasti uusi vuosi on parempi. Kiva pipo tuo yllä oleva :) Kiva kun baktus-huivi tuli käyttöön :D Oleva hyvä vaan, väri oli varmaan ainakin passeli ;) Niitä on hirmu kiva neuloa ja valmistuvatkin suht nopsaan.