SLY-leipomuksia

sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Viikonloppuna meillä herkuteltiin seuraavanlaisella kakulla:

Pohja on sokerikakku pohja ohjeella, jossa lasiin rikotaan ensin kananmunat (tässä kakussa 3 kpl) ja sitten toiseen samanlaiseen lasiin mitataan ensin yhtä paljon sokeria, kuin on kananmunia. Sokeri kaadetaan taikinakulhoon ja sen jälkeen lasiin mitataan yhtä paljon jauhoja kuin on kananmunia. Jauhoina käytin 2/3 osaa hiivaleipäjauhoja ja 1/3 osaa perunajauhoja. Jauhoihin sekoitettiin 1 1/2 tl leivinjauhetta. Ensin vaahdotettiin kananmunat ja sokeri. Vaahtoon sihdattiin jauhot ja käänneltiin varovaisesti sekaisin. Pohjaa paistettiin uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 minuuttia,

Täytteenä alimmassa tasossa vadelmia pakkasesta sekä leipurinkermaa seuraavalla ohjeella:

4dl maitoa
4kpl keltuaisia
1 1/2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl vaniljasokeria
50g voita

Sekoita kattilassa maito, keltuaiset, sokeri sekä vehnäjauhot. Kuumenna kiisseliä niin kauan kunnes se sakenee. Lisää vaniljasokeri sekä voi. Sekoita tasaiseksi.

Toisessa kerroksessa oli banaania viipaloituna sekä tiramisuhyydykejauheesta tehty täyte (vaahdotettuun kermaan on lisätty veteen sekoitettu hyydykejauhe).

Pursotukset olivat samalla tiramisukermalla kuin mitä oli toisessa välissä.

Päälle keitin kinuskin. Sitä varten keitettiin 2dl kuohukermaa ja 2dl fariinisokeria n. 20 minuuttia.


Taisin keittää kinuskia kakun päälle hieman liian kauan, sillä sen leikkaaminen oli haastavaa.... :) Onneksi se ei sentään makuun vaikuttanut. Perhe tykkäsi ja se on tärkeintä! Koriste kakun päällä on viikonlopun sokerimassa väkerryksiä. Niistä lisää myöhemmin.


Tässä kakussa on kokeiltu monia asioita ensimmäistä kertaa. En ole koskaan aikaisemmin tehnyt koripunos pursotusta tai keittänyt kinuskia kakun päälle. Samaten hyydykejauhekin oli uusi tuttavuus. Yllättävän hyvin tuo pursotus onnistui tuolla tiramisukermalla. Vaikka kyllä pursotuksia ehkä pitää harjoitella vähän useammin, jotta yltää huippu tuloksiin... Mutta aina on se kerta ensimmäinen. ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam!

Mutta hiivaleipäjauhoa kermakakkuun. Ihanko totta?

Maria

Maj kirjoitti...

Wau!