Vähän virkattua ja hääkakku kokeilua

perjantai 5. elokuuta 2011

Löysin netistä kuvan pannunaluseen, joka oli virkattu matonkuteesta. Toista projektia varten minulla on kotona matonkutenteita valmiina joten kokeilin saisinko samanlaisen kukan aikaiseksi. Varsinaista ohjetta en löytänyt, mutta kukka on oma sovellus virkatusta kukasta ja mallikuvaa katselemalla tehty. Ihan hauska tästä mielestäni tuli. Tämä meni tiskirätin ohella tuparilahjaksi ystäväpariskunnalle. Tiskirätin kanssa kävi kyllä vanhanaikaisesti... Sinä aamuna kun olimme kyläilemään menossa, päättelin tiskirätin langanpäitä. Meninpä sitten epähuomiossa leikkaamaan saksilla väärästä kohtaa, jolloin tiskirätti purkeutui keskeltä... Siinä sitten meni aamu sekä koko ajomatka neuloessa. Viimeinen langanpäättely piti tehdä bussipysäkillä juuri ennen kyläpaikkaa. Tiskirätistä ei ole kuvia :).


Meillä on tulevana viikonloppuna mieheni veljen häät, joihin olen luvannut tehdä hääkakut. Vieraita on tulossa n.100 ja mitä lähemmäksi juhlan hetki tulee sitä enemmän meinaa mieleen hiipiä epäusko tehtävän onnistumista kohtaan. Tällä hetkellä koristeet on tehty sekä pohjat on paistettu. Täyteaineet on valmiina hankittuna. Eli  kaikki valmistelut mitä etukäteen voi tehdä on tehty. Nyt jäljelle jää vain perjantaina kakkujen täyttö ja lauantaina kuorrutus ja koristelu. Peukut pystyyn, että kaikki onnistuu nappiin ja hääpari saa toivomansa kakut! Tässä vielä kuvaa koeversiosta, jossa oikeista kakuista poiketen kermapursotukset. Harjoittelin kakun päälle elämäni ensimmäistä kertaa kermaruusuja. Ehkä ne hyvällä mielikuvituksella ruusuiksi tunnistaa. Täytyy jatkaa harjoittelua.

4 kommenttia:

Maj kirjoitti...

Hieno pannunalunen! Tarvii ehkä itsekin käydä ostamassa lisää sitä matonkudetta... :)

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä tutulta, ja tarina kans ;o)

Kiitos vielä, oikein toimiva pannunalunen ja rätti!

M

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ne ruusuiksi tunnistaa. Enemmän kun mun omat =)

-Ellu-

Satu kirjoitti...

Hyvin nuo ruusuiksi tunnistaa :)
Hääkakkujen tekourakka on hurja; itse kokeilin samaa kesällä ja kyllä se harjaantumattomalta muutaman pähkäilyn vaati :D
Onnistuneita häitä teille ja hääparille.