Täytekakkuja tupaantuliaisiin

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Mieheni työpaikalla oli tupaantuliaiset tänään. Firma muutti uusiin omiin tiloihinsa. Lupauduin tekemään heille täytekakut juhliin. Pohjina kakuissa oli Unelmakakut-kirjasta otettu sokerikakkupohja, josta on tullut kyllä suosikkini. Pohjasta tulee kuohkea ja ilmava, juuri sellainen kuin itse sokerikakkupohjan haluan olevan. Kakuissa on yhteensä 10 kananmunan pohja. Täytteenä välissä on myöskin Ulla Svenskin kirjasta mustikkatäyte. Kivaa vaihtelua täytteisiin, harvemmin mustikkaa näkee täyteohjeissa. Tämä on lisäksi hyvä vaihtoehto kotimaisuutta suosiville, sillä pakasteesta ei mansikan lisäksi juuri muuta kotimaista marjaa saa. Tässä täytteen ohje:

4dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
150g valkosuklaata
2tl vaniljasokeria
200g mustikoita
250g mustikkamarmeladia

Vatkaa kerma melkein vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Sulata valkosuklaa ja lisää täytteeseen. Lisää mustikat ja mausta täyte vaniljasokerilla. Levitä kakkupohjan päälle ensin kerros marmeladia ja sitten täytettä.

Tein itse täytteen kaksinkertaisena ja se riitti juuri sopivasti näihin kahteen kakkuun. Koristeena kermareunukset ja päällä sokerimassalaatta jonka päällä firman logo sekä heidän valmistamansa tuote. Tämä itse tuote oli yllättävän vaikea tehdä. Ensinnäkin sopivan värisävyn löytäminen oli hankalaa. Luulisi myös, että pelkkien kierteiden tekeminen ei olisi niin vaikee, mutta toisin kävi. Aina kun sait yhden kierroksen hyväksi painui toinen kasaan. Mutta kai sen nyt asiaan vihkiytyneet oikeanlaiseksi tunnistivat. Kakku näytti kivalta vielä kotona, mutta miehen saapuessa työpaikalleen oli kuumuus tehnyt tepposia. Isommasta kakusta "valahti" kermareunusta alas parin sentin matkalta. Pojat olivat sitten koittaneet tuhoja paikkailla kaupan pursotettavalla kermalla. Makuun se ei onneksi vaikuttanut. Ja ilokseni kakuista oli kuulemma kovin tykätty... ;)

0 kommenttia: