Postimies Pate-täytekakku

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Ystävän nuorimmainen viettää tulevana viikonloppuna 2-vuotis syntymäpäiviään. Sain kunnian tehdä juhliin täytekakkua! Nuori sankari pitää kovasti postimies Patesta, joten koristeita kakkuun ei tarvinnut paljoakaan miettiä. Postimies Patea siis. Muotokakkua eikä kermakakkua juhliin haluttu, muita ulkonakö toiveita ei ollut. Aikani netin ihmeellistä maailmaa selattuani, silmiin pisti täältä postimies Pate-kakku, josta on ulkonaköön mallia otettu.

Pohja on Ulla Svenskin Unelmakakut kirjan ohjeella tehty 6 munan sokerikakkupohja. En ole ennen kokeillut tämän kirjan sokerikakkupohjaa, mutta ainakin tämän ensimmäisen kerran perusteella pohja tuntuu tosi kivalle. Kakku leikkaantui tosi hyvin, oli sopivan kuohkea, muttei kuitenkaan liian mureneva. Täytteenä kakussa on toisessa välissä itse keitetty mansikkahillo ja toiveesta vaniljakastiketta (ohjeen laitan itselleni muistiin vähän alemmaksi) ja toisessa välissä oli mansikkamousse, jota olen tehnyt aikaisemminkin. Muuten täytteet onnistuivat hyvin, mutta käytin mansikkamoussessa ensimmäistä kertaa Floran 26% kuohua, enkä tätä kyllä leivontaan tule toista kertaa käyttämään. Ruuanlaittoon olen tätä muutaman kerran aikasemmin kokeillut ilman mitään ongelmia, mutta nyt leivonnassa oli kermassa minusta joku hassu jälkimaku, jota joutui sitten "korjailemaan" moussessakin (mousseen on lisätty mansikkasurvoksen lisäksi myös mansikkahilloa). Onnistuin mielestäni kuitenkin saamaan mansikkamoussestakin ihan hyvän makuista. Saa nähdä mitä päivänsankari sitten itse pitää kakusta?!? :) Kakun pinnassa on ennen massoja voikreemi eristeenä.

Koristeet kakussa on pääasiassa sokermassan ja kaulittavan massan sekoitusta (vaahtokarikin makuisena). Pieniä kukkia lukuunottamatta tein koristeet itse. En muista, mistä luin vinkin ruohon pursottamisesta valkosipulinpuristimen läpi, onnistui mielestäni ihan hauskasti, eikä ollut kovin hankalaa. Valkosipulinpuristinta jouduin tosin tiskailemaan muutaman kerran ja liottamaan vielä sitruunamehussakin, kun nenään tuntui koko ajan niin vahva valkosipulin tuoksu. Se ei ehkä ole kovinkaan toivottava maku täytekakussa... :) Sokerimassaa kannattaa notkistaa ensin Criscolla jottei pursotin menisi rikki. Kokeilin tämän kakun kuorruttamisessa ensimmäistä kertaa tuota paljon puhuttua Criscoa ja olin siihen ihan tyytyväinen. Massat eivät tarttuneet pöytään ja niitä oli helppo työstää. Sinänsä kakun kuorruttaminen ei sujunut ihan ongelmitta. En ole ennen tehnyt pintaa kahdesta erivärisestä massasta, joten sauman teko hieman mietitytti etukäteen. Siinä ei ollut mitään ongelmia, mutta ensimmäisen kerran kun sain massan kakun pintaan ja aloitin reunojen siloittamisen, tuli reunaan tosi ilkeä repeämä. Joten ei muuta, kuin massat pois kakun päältä ja aloittamaan alusta. Toisella kertaa onnistuin sitten paremmin...

Tässä vielä ohje kakun täytteenä olevaan vaniljakastikkeeseen, tai vaniljakiisseliin. Tämä muuten jähmettyy tosi kivasti kakun väliin. Tähän 28cm:n kakkuun tein tämän ohjeen 2,5 kertaisena.

2 rkl sokeria
1 rkl maissijauhoja
2 munankeltuaista ( olen laittanut kokonaisen munan enkä vaan keltuaista)
1 dl kermaa
100 g voita
vaniljasokeria

Sokeri, maissijauhot, munat ja kerma sekoitetaan kasarissa ja vatkataan kunnens seos sakenee, ei saa kiehua.
Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi. Viimeiseksi lisätään vaniljasokeria maun mukaan. Jäähdytä kiisseli hyvin ennen kakun väliin laittoa.

Paljon onnea Jussille tätäkin kautta, toivottavasti kakku maistui! 


En näköjään tullut ottaneeksi kakusta sivukuvaa, siitä tuli meinaan aika korkea... :)

2 kommenttia:

Maj kirjoitti...

Wau! Upea. Olet taitava - ja kärsivällinen. Mulla ei into riitä ollenkaan tollaseen näpertelyyn.

Hillevi kirjoitti...

Kakku maistui niin sankarille kuin muillekin vieraille. Kiitos vielä, ystävä rakas :)