Täytekakkua ja minimuffareita

tiistai 24. elokuuta 2010

Tässä kesällä vietettiin perheen pienimmän prinsessan (minähän olen se isompi...) synttäreitä. Tässä vihdoin päivitystä synttäreiden tarjoilusta...
Täytekakku oli ensimmäinen tekemäni kerroskakku. Ja vaikka itse sanonkin, siitä tuli oikein hieno! Pohjaksi tein yhteensä 6 kananmunan sokerikakkupohjan "kuppi"ohjeella, jossa jauhoja, sokeria ja kananmunia on yhtä paljon. Mukaan laitoin vielä muistaakseni 3 rkl kaakaojauhetta sekä 2tl leivinjauhetta. Taikinan jaoin 20cm vuokaan ja 15 cm vuokaan. Pohjat olivat oikein hyvät.

Täytteenä kakussa oli vadelma- ja mansikkatäytteet. Perusohje täytteisiin on täällä . Tässä kakussa täytteessä on kermaa, rahkaa ja liivatteita 1,5 kertainen määrä ohjeeseen verrattuna. Vadelmatäytteessä olen korvannut mansikkatomusokerin tavallisella tomusokerilla. Täytteet ovat juuri sopivan jämäköitä täytekakun väliin ja hyvin leikkaantuvia. Sääli, ettei kakusta tullut otettua yhtään kuvaa, kun siitä oli pala leikattu pois.

Kakku on päällystetty kaakaomarsipaanilla ja tummanruskean tomusokerin sekoituksella. Sokerimassaa oli 250g ja valkoista marsipaania 2 pötköä. Määrä oli juuri sopiva, hyvin sai kakut päällystettyä. Nauhat, rusetti ja pallot ovat sokerimassaa.


Täytekakun lisäksi tarjolla oli Suklaisia minimuffareita, joissa toisessa osassa taikinaa oli daim-rouhetta ja toisessa osassa oli marianne suklaata ruohittuna. Pursotus on maustamattoman tuorejuuston ja rahkan seosta. Muffinssi-reseptin olin saanut sly:ltäni, joka oli sen minulle kopioinut Myllyn paras-sivuilta. Hyvä ja helppo ohje!


Lisäksi tarjolla oli vielä suolaisena palana jauheliha- ja tonnikalapitsaa, mutta niistäpä ei kuvia kamerasta löytynyt.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Todella hienot synttäritarjoilut! Jännityksellä odottelemme lokakuun synttäripäivän herkkupöytää :) -S-