Vadelmakääretorttua

tiistai 1. kesäkuuta 2010

Jo joku aikaa sitten olleiden nimppareiden kunniaksi piti jotakin leipoa. Pitkään on ollut mielessä tehdä monessa blogissa nähtyä raidallista kääretorttua. Tämä sopi nimpparikahveille loistavasti. Pohjana on normaali 4 munan kääretorttupohja, josta puoleen taikinasta on lisätty tummaa kaakaojauhetta. Taikinan laitoin kahteen pursotuspussiin, joista sitten pursotettiin vuorotellen vaalearaita ja tummaraita taikinaa leivinpaperille. Pursottimien kanssa sählääminen vaatii vielä harjoittelua. Onneksi tällä kertaa apukäsiä oli lähellä ja koko keittiötä ei tämän takia tarvinnut siivota...
Kääretortun välissä on pakasteesta vadelmia ja vaniljalla maustettua rahkaa. Tää oli tosi raikkaan makuinen ja mun mielestä kauniin näköinen torttu. Taisi vieraatkin tykätä, kun koko torttu meni kahvipöydässä... :)

Tässä kuva kääretortusta ennen koristelua:Koristeluiden jälkeen komeys näytti tälläiselle:


Koristeina on kermarahka pursotukset ja aikaisemmasta pikeerikokeilusta jääneitä kukkia. Pöytäliinan väri vähän hämää tuon kääretortun ulkonäköä, näytti mielestäni luonnossa meinaan paljon paremmalle!

2 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Raidallisen kääretortun teko on varmasti melkoisen työlästä! Jokatapauksessa, lopputulos on erittäin kaunis :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana torttu !
Raidallisuudesta olen aina pitänyt. Harva vain tekee.
Terv. www.nami-hiiri.com