Synttärikakkua

torstai 1. huhtikuuta 2010

Tässä viime viikolta omien synttäreiden kunniaksi tehtyä kakkua. Siinä on taas kokeiltu monia uusia juttuja, joten lopputuloskin on sen mukainen... Mutta jälleen kerran, maku oli mitä mainioin. =)

Pohjana kakussa on "kuppi"-ohjeella tehty sokerikakkupohja kaakaojauheella säväytettynä, eli tummana. Täytteenä leipurinkermaa ja vadelmia ja toisessa välissä mustikkarahkaa. Täytteet olivat tosi raikkaita ja sopivat hyvin yhteen.

Kakku on kuorrutettu suklaakuorrutteella. Olisin halunnut kauttaaltaan kauniin tasaisen kakun, mutta toisin kävi. Harjoittelu voisi tuottaa tulosta, tai sitten täytyy kokeilla jotain muuta. Yhden varteenotettavan kuorrutteen (jonka pääraaka-aine on suklaa) löysin netin ihmeellisestä maailmasta, mutta sitä en ole vielä ennättänyt kokeilla. Kuorrutetta oli hankala levittää kakun reunoille. Varmasti pelkkä pääliosan kuorruttaminen onnistuisi tälläkin kuorrutteella hyvin.

Koristeet on tehty pikeeristä. Pikeeriäkään en ole aikaisemmin pursottanut. Pursotukset onnistuivat mielestäni kohtuullisesti, mutta sitten kun tuli aika irrottaa koristeita voipaperista, niin sain ehjinä irti ehkä n. 10% tuotoksistani, mm. molemmat tekemäni tiarat hajosivat käsiin. Sain vinkin kokeilla pikeerin pursottamista voipaperin sijaan leivinpaperiin ja tarkkailemaan, että pikeeri varmasti on "kiinni toisissaan" koko matkalta. Tälläkin saralla harjoittelu jatkukoon.

0 kommenttia: