Ristiäisiin tarjottavaa

lauantai 27. marraskuuta 2010

Aikaisemmista postauksista on varmaan käynyt selville, että menin lupautumaan tekemään voileipä- ja täytekakut ystäväni vauvan ristiäisiin. Mitä lähemmäksi h-hetki koitti, sitä enemmän paniikki meinasi iskeä. No, nyt on tuotokset lähetetty maailmalle ja muutaman tunnin päästä pääsen niitä itsekin maistelemaan. Vielä on siis vauvan nimi pimennossa.

Ensimmäisenä tässä nämä voileipäkakut. En muista koska olisin viimeksi voileipäkakkuja tehnyt, joskus vielä kotona asuessani, kai. Näiden osalta ei mielessä ollut niin kovin selkeää kuvaa lopputuloksesta, mutta ihan kelvolliset niistä nyt kuitenkin tuli. Aikaa nämä kakut veivät tuplasti enenmmän kuin täytekakut ja jotenkin täytekakkujen tekeminen tuntui enemmän "omalle". Mutta valmiiksi nämä saatiin. Tein siis kaksi voileipäkakkua. Toisessa täytteenä kinkkuja ja maksamakkaraa ja toisessa lämminsavulohta.

Molempiin voileipäkakkuihin on perusidea otettu Kinuskikissalta . Kinkkuversiossa on kaksi täytettä ja leipänä täysjyväpaahtoleipä.
Kinkkutäyte:
Palvikinkkua
Paprikaa
Suolakurkkua
Ruohosipulituorejuustoa
Ranskankermaa

Maksamakkaratäyte: Maksamakkaraa
Pippurituorejuustoa
Emmentalraastetta
Ranskankermaa

Lohivoileipäkakussa on kahdessa välissä samaa täytettä ja leipänä shakkiruudukkona tummaa ja vaaleaa paahtoleipää.
Lohitäyte:
Lämminsavulohta
Purjoa
Tilliä
Sitruunamehua
Ruohosipulituorejuustoa
Ranskankermaa

Voileipäkakut kokosin paahtoleivistä ja yllättävän hyvin kakku piti muotonsa. Koristelu meinasi olla hankalaa, kun ei ole tälläisiä liiemmin tehnyt, mutta ihan kelvolliset näistä omasta mielestäni tuli...



Sitten ne täytekakut. Koristeet olin tehnyt jemmaan jo aiemmin. Mansikkamäen Ebeltä olen ottanut mallin tossuihin ja kuten Ebekin itse laittaa, leviää tossun kärki tosi herkästi! Muuten tossut olivat ihan onnistuneet, ainakin kun ensimmäistä kertaa näitä tein. Kukkamuottia sain lainaksi ystävältä, kiitos Ellu muotin lainasta!

Pohjana kakuissa on aikasemmin käytetty fariinisokeri-kaneli pohja, josta on tullut ihan suosikkini! Välissä kakuissa on itse keitettyä mansikkahilloa ja kerma-rahka-valkosuklaaseosta. Pinnalle ripottelin vielä hieman kimallesokeria ja tennareissa on suihkaus helmiäistä. Näistä kakuista tuli mielestäni oikein onnistuneet!


SNY-Extra postia

Viime viikolla ihanainen SNY:ni vinkkasi, että jotain pientä piristettä saattaisi olla luvassa... Loppu viikon sitten odoteltiin kovasti postitytön saapumista. Perjantaina odotus sitten palkittiin ja postityttö kantoi meille kirjeen ystävältäni. Olen saanut ihan ikioman joulukalenterin! Myyrä on meillä vanhemman lapsen suosikki, joten hänen harmituksensa oli suuri, kun kalenteri olikin äidille... :) Kiitos perjantain piristyksestä salaiseni! Nyt on enää tämän leikin osalta jäljellä joulukuun paketti, jota sitten jäädään odottelemaan (tätä tosin SNY:ni mukaan saan vielä hetken odottaa...)

Lasten kaulurit ja oma hattu

maanantai 22. marraskuuta 2010

Täällä suunnalla on pientä paniikin omaista (tai jotain sellaista) tunnetilaa aiheuttanut ensi viikonlopun ristiäiset, joihin olen luvannut tehdä tarjottavat. Koristeiden tekemiseen on hurahtanut suurin osa vapaailloista. Samalla tosin tuli sitten tehtyä myös joulukakkuihin koristeita. Laitan näistä päivityksiä kun juhlat on (toivottavasti onnistuneesti) juhlittu.

Pidin perjantaina ansaitun vapaapäivän. Mies oli kotona lasten kanssa ja minä pääsin ihan yksinäni käymään Tampereella käsityömessuilla. En ole aikaisemmin käynyt ko. tapahtumassa. Messut olivat mielenkiintoiset ja käteen tarttui muutamia ostoksiakin. Novitan raita-lankaa muutamaan joulutontun projektiin sekä luonnonvaaleaa alpakkalankaa kahteen huiviprojektiin. Lisäksi matkaan tarttui paperilankaa, josta koitan saada aikaiseksi joulukranssia oveen. Näistä sitten lisää, jahka työt ovat valmistuneet. Messuista voin todeta sen verran, että varmasti tulen käymään tulevinakin vuosina, sen verran hyvin sain aikani siellä kulumaan. Mikä olisikaan parempi tapa viettää vapaapäivää kuin ilman kelloa tai aikataulua harrastuksen parissa? :)

Mutta nyt sitten niihin valmistuneisiin töihin. Ensin on luvassa kaulurit lapsille. Ohje on täältä. Hassusti kuvassa näyttää rinsessan kauluri isommalta (toki se on muutaman kierroksen pidempi kuin pojan versio, koska en 3 kierrosta varten "jaksanut" aloittaa uutta kerää lankaa) mutta siis rinsessan kaulurissa silmukoita on 80 ja pojan versiossa 86. Kovassa käytössä ovat olleet ja ihan toimivat minun mielestäni.


Lisäksi on valmistunut aikaisemmassa postauksessa mainittu pipo tai hattu tai joku tekele. Tämä ei kyllä mennyt sitten millään tavoin putkeen. Ohjeessa oli silmukkamäärässä virhe, jonka takia sitten purin työn muutaman kerran (sitähän ei tietenkään voinut ensimmäisen purkukerran jälkeen tarkistaa???) Sitten pipo ei millään meinannut muodostua baskeriksi, jollainen sen ohjeen mukaan pitäisi olla. Loppujen lopuksi olen ottanut alkuperäisestä ohjeesta sen kuvionmallin, mutta koska hattu ei baskeriksi halunnut muotoutua niin siitä tuli nyt sitten vain hattu tai joku minkä voi laittaa päähän. Ongelma näin muutaman käyttökerran jälkeen on, se että pipo on nyt hieman iso. Kokeilin meinaan silmukoiden lisäämistä baskerin saamiseksi, mutta sekään ei auttanut. Kuvatessa oli tosi hankala koittaa saada esiin tuota kuviota, on ihan hauska mielestäni. Ohje on alunperin Käsityä-lehdestä.

Marraskuun SNY-paketti... =)

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Eilen oli postipoika kiikuttanut postilaatikkoon ilmoituksen saapuneesta paketista. Nyt on tämä ihanuus noudettu postista kotiin. Paketti oli tosi ihana!! Ensimmäisenä pakettia avatessa silmiin osui ihanan hempeän vaaleanpunainen lanka, joka tuntuu käteen todella pehmeälle. Eiköhän talouden pienempi prinsessa saa tuosta langasta jotain ihanaa itselleen. Paketista paljastui myös kaunis patalappu, sokerikuorrutetta tuubissa ( ja usko tai älä, meillä on paistettu ensimmäinen satsi pipareita maanantaina, jotka odottavat koristelua, joten nappiin meni tuokin ajatus!) koristesydämiä, teetä, geishasuklaata (nyt tekee tiukkaa karkittoman kuukauden kanssa, koska tämä on yksi lemppareistani, mutta onpahan jotain mitä odottaa joulukuun puolella...). Runsaan paketin olit salaiseni taas ilokseni koonnut. Saga erityisesti kiittää maistuvasta muistamisesta, kuvasta tarkkasilmäiset voivat ehkä huomata, että koiran herkkutikuista puuttuu jo kaksi... Kiitos mieluisasta paketista ystävälleni!!






Neuletöistä on valmistunut lapsille kaulurit talveksi, mutta kas, niistä ei kamerasta löytynytkään kuvia, joten päivityksiä luvassa siltä osin myöhemmin. Puikoille yrittää päästä kovasti itselle baskeri, mutta jostain syystä ohje on minua vastaan. En edes viitsi laskea kuinka monta kertaa olen sen jo aloittanut alusta, mutta mä olen päättänyt sen saada vielä valmiiksi, sitä odotellessa...

Leivonta saralla odottaakin sitten vähän suurempi haaste... Tuli luvattua tehdä tarjottavat kuun lopulla oleviin ristiäisiin... Hiukan jännittää, että mitä siitä tulee. Mutta päivityksiä tästäkin sitten myöhemmin.

Revontuli-huivi

tiistai 2. marraskuuta 2010

Nyt se on vihdoin ja  viimein valmis - elämäni ensimmäinen huivi. Ohjeeksi valitsin Revontuli-huivin vain ja ainoastaan sen vuoksi, että henkilökohtainen neuletukihenkilöni on sellaisia neulonut. Tällä kertaa tosin yllätin itseni enkä joutunut kysymään yhtään apua! Tosin ihan ensimmäisiä kymmeniä kierroksia ei kannata kovinkaan tarkaan katsella, jotenkin tuntui aina, että kuvio on yhden pielessä teki mitä tahansa... Mutta tässä tämä ihanuus nyt sitten on, sopivasti valmistunut talvea varten.


Tässä teille vielä ihasteltavaksi lasten askarteluja sairastelujen ajalta, kyseessä on siis lasten tekemät viinimarjatertut, aika ihania mun mielestä! Ylempi on esikon 3-v tekemä ja alempi tosikon vajaa 1 1/2 -v... =)


Ja ne joulukortit on muuten valmiita! Aika hyvin, lokakuussa valmiit joulukortit. Ainakin tänä vuonna (toivottavasti) säästyn viime hetken paniikilta postituksen ja askartelun kanssa...