3-v synttärit

tiistai 5. lokakuuta 2010

Meillä oli tässä koko viikonlopun kestävät 3-vuotis synttärit. Sankari juhli mallikkaasti koko viikonlopun (tosin ei nukkunut sunnuntaina ollenkaan päikkäreitä, mistä äiti ei ollut erityisen tyytyväinen...). Eilen ja tänään on kyllä ollut hieman turnajais-väsymystä havaittavissa. Mutta juhlat menivät hyvin ja tarjottavatkin onnistuivat oikein hyvin. Tässä päivitystä niistä.

Päivänsankari esitti vaatimattoman toiveen ja kertoi haluavansa paloauto kakun... Noh, pitkällisten etsintöjen jälkeen netistä löytyi vallan mainio kakku, josta on mallia otettu. Tämä ei nyt ihan vastaa esikuvaansa, mutta minulle kelvannee se,että päivänsankari tunnisti kakussa olevan puna-paloauton. Pohja on sama kuin raparperi-valkosuklaakakussa (tästä pohjasta on tullut uusi suosikkini, paistuu uunissa hyvin tasaiseksi ja on kiva,että pohjassakin on vähän jotain makua!) täytteenä välissä on vadelmahilloa ja pakasteesta vadelmia sekä kerma-rahka-valkosuklaavaahtoa. Kakun koristeet ovat sokerimassaa ja joissain väreissä mukaan on sekoitettu vähän valkoista marsipaania.






Lisäksi tässä vielä kaikki tarjottavat. Täytekakun lisäksi oli juustokakku, jossa pohjana oli Kinuskikissalta brownies-pohja (tosin illan hämärässä tehtynä multa meni margariinin ja suklaan määrät vähän sekaisin, joten pohjassa oli melkein tuplamäärä suklaata, oli aika hyvää, mutta "hieman" suklaista...). Täytteessä oli purkki maustamatonta tuorejuustoa, purkki rahkaa sekä 2 purkka vispi floora. Seos oli maustettu vain vaniljalla ja sitruunalla. Täytteeseen laitoin 4 liivatetta hyydyttämään sitä. Hyvää oli. Suolaisena tarjottavana oli jauhelihamuffinsseja. Nämäkin maistuivat sekä itselle että vieraille! Kuvassas näkyvät muuten meidän kahvikupit, joiden tilalle nyt pitäis löytää jotkut uudet. Enää ei oikein tuo vihreä väri miellytä. Hommaa helpottaisi huomattavasti, jos tietäisi millaiset haluaa. Jotkut ajattomat, modernit, kauniit ja tyylikkäät. Että näin helppo homma...

7 kommenttia:

Hillevi kirjoitti...

Tulin kurkkimaan kakkukuvia ja olihan niitä :) Antille näytin kuvaa Aten synttärikakusta ja meinas, että hän voisi tulla kylään syömään sitä :D Jouduin kyllä toteamaan, että noin upea kakku on varmasti tuhottu jo aikoja sitten!

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten upeat tarjottavat ja tuo kakku vielä pisteenä I:n päälle! Ihan alkaa jo tässä kuola valua...! Ja onnittelut synttärisankarille näin jälkikäteen :)

T: SNY

Maj kirjoitti...

Hieno kakku! Ja mä olen kyllä sitä mieltä, että ajattomia kuppeja on ihan turha haaveilla - en jaksa uskoa, että mistään tykkää loputtomasti. Itse olen ihan kyllästynyt niihin meidän Pentikin Tapio-astioihin, nyt pitäs saada jotain paljon sirompaa. Pitäsköhän mennä naimisiin?

Kuutin korut ja kakut kirjoitti...

Hieno kakku ja herkulliset muutkin tarjottavat! Tää on varmaan eka kerta kun saan toimia "kakkuesikuvana", kiitos kunniasta! =)

Anonyymi kirjoitti...

Kakku oli livenäkin tosi hieno! Kahvikuppikeskusteluun mun anti olisi, että mitkä tahansa valkoiset kupit taitaa olla klassikoita jo syntyessään. Jos päätät hankkiutua noista vihreistä eroon, niin ilmoittele. Voisin ostaa sulta muutaman kuppiparin, kun meillä ei ole kuin 5 paria niitä (eli ei koskaan tarpeeksi)

- kummitäti S-

Erika kirjoitti...

Kiitos kaikille kehuista ja kommenteista! Kakku on syöty ja onneksi seuraavan kerran tässä huushollissa joutuu täytekakkuja väsäilemään vasta ensi kesänä, mies-polo ei tälläistä kakkua saa... :)

Kuutin korut ja kakut: Sun tekeleet on kyllä niin tosi upeita, että varmasti moni muukin on kuolannut niiden perään. Todella kauniita kakkuja!

Satu kirjoitti...

Upea kakku. Meillä juuri juhlittiin tytön synttäreitä ja näin jälkeenpäin harmittelin, kun en kokeillut jotain tuon tapaista päällystä tavanomaisen kerman sijaan. Täytyy varmaan ensivuodeksi opetella :)