Salainen NeuleYstävä SNY - Extra lähetys

maanantai 30. elokuuta 2010

Vielä ei ole edes syyskuu ja jo postilaatikosta paljastui ystäväni lähettämä pieni yllätys! Ihanan pitkän viikonlopun kruunasi, kun kotiin palattuani löysin postilaatikosta salaisen ystäväni lähettämä teepaketti! Mitään pakettia ei vielä ennättänyt edes odottaa ja jännätä, kun ei vielä ole virallisesti edes syyskuu jolloin kierros starttaa! Teen suurkuluttajana lähetys osui nappiin! Vielä en ole ennättänyt maistaa tuota teetä (mustaseljan ja kvittenin aromeilla maustettua Assam-Ceylon-teetä, jossa lisänä kuivattuja appelsiininkuoren- ja ananaksen paloja sekä ohdakekukan terälehtiä- nam, kuulostaa hyvälle!), mutta aivan varmasti illalla kunhan saan perheen pienimmät murmelit unten maille. Iso kiitos salaiselle ystävälleni kauniista ajatuksesta ja yllätyksestä! Jännityksellä jäänkin nyt odottamaan syyskuun pakettia! :)


Keittiö

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, olen mukana ensimmäistä kertaa Salaisessa NeuleYstävässä syksyn 2010 kierroksella. Nyt uusi salainen ystäväni on koittanut kuvista vakoilla keittiömme värimaailmaa... Se taitaa olla tämän hetkisten kuvien perusteella aika vaikeaa. Jotta tehtävä ei olisi ihan mahdoton salaiselle ystävälleni eikä tämän tarvitse tulla vakoilemaan meidän ikkunoiden taakse, tässä kuvia meidän keittiöstä (lapset olivat juuri päikkäreillä, siksi kuvassa meillä on niin siistiä...=) ).  On tämä jännää, kiva odotella pakettia uudelta ystävältä, uuden harrastuksen tiimoilta!



Raparperijuustokakku

tiistai 24. elokuuta 2010

Kesällä tuli vielä kokeiltua Kinuskikissan sivuilta löytynyttä raparperijuustokakkua. Maku oli kyllä ihan loistava, mutta omaan makuuni pohja oli liian kovaa leikattavaksi (olisi ehkä myös voinut olla ohuempi, liekä tässä syy, miksi tuntui hankalalta leikata lusikalla?) Eikä raparperien päällä ollut voi-sokeriseos kyllä minulla karamellisoitunut, eli rapsahtelu pohjan ja päälliosan täytteen välillä jäi saavuttamatta. Mutta maussa ei mitään valittamista.

Täytekakkua ja minimuffareita

Tässä kesällä vietettiin perheen pienimmän prinsessan (minähän olen se isompi...) synttäreitä. Tässä vihdoin päivitystä synttäreiden tarjoilusta...
Täytekakku oli ensimmäinen tekemäni kerroskakku. Ja vaikka itse sanonkin, siitä tuli oikein hieno! Pohjaksi tein yhteensä 6 kananmunan sokerikakkupohjan "kuppi"ohjeella, jossa jauhoja, sokeria ja kananmunia on yhtä paljon. Mukaan laitoin vielä muistaakseni 3 rkl kaakaojauhetta sekä 2tl leivinjauhetta. Taikinan jaoin 20cm vuokaan ja 15 cm vuokaan. Pohjat olivat oikein hyvät.

Täytteenä kakussa oli vadelma- ja mansikkatäytteet. Perusohje täytteisiin on täällä . Tässä kakussa täytteessä on kermaa, rahkaa ja liivatteita 1,5 kertainen määrä ohjeeseen verrattuna. Vadelmatäytteessä olen korvannut mansikkatomusokerin tavallisella tomusokerilla. Täytteet ovat juuri sopivan jämäköitä täytekakun väliin ja hyvin leikkaantuvia. Sääli, ettei kakusta tullut otettua yhtään kuvaa, kun siitä oli pala leikattu pois.

Kakku on päällystetty kaakaomarsipaanilla ja tummanruskean tomusokerin sekoituksella. Sokerimassaa oli 250g ja valkoista marsipaania 2 pötköä. Määrä oli juuri sopiva, hyvin sai kakut päällystettyä. Nauhat, rusetti ja pallot ovat sokerimassaa.


Täytekakun lisäksi tarjolla oli Suklaisia minimuffareita, joissa toisessa osassa taikinaa oli daim-rouhetta ja toisessa osassa oli marianne suklaata ruohittuna. Pursotus on maustamattoman tuorejuuston ja rahkan seosta. Muffinssi-reseptin olin saanut sly:ltäni, joka oli sen minulle kopioinut Myllyn paras-sivuilta. Hyvä ja helppo ohje!


Lisäksi tarjolla oli vielä suolaisena palana jauheliha- ja tonnikalapitsaa, mutta niistäpä ei kuvia kamerasta löytynyt.

Kauluri

Olen saanut valmiiksi jotain neuletöitäkin... Tähän kaulaliinan ja kaulurin yhdistelmään on ohje otettu suoraan täältä . Aivan ihanan pehmeä kauluri. Tälläistä minulla ei ole aikaisemmin ollut, katsotaan nyt osaanko ja tuleeko tätä käytettyä talvella!


Tässä vielä erikseen kuva lankakerästä, oli todella pehmeän ja miellyttävän tuntuista, vaikka onkin täyttä villaa. Itselläni on ainakin mielikuva villalangasta kutittavana ja hieman kovahkona, mutta tämä lanka oli kaikkea muuta. värit eivät ole ihan tuota taustaa asten edukseen, mutta lanka on harmaan ruskeaa ja vaaleanpunaista. Tosi kaunis!

Kuten ohjekin lupaa, tämä kauluri oli tosi helppo ja mukava neuloa, jos ei oteta huomioon, että tein perusmokan pyöröpuikkojen kanssa... Olin kutonut kauluria jo jonkun matkaa, kun aloin katsella, että työni taitaa olla kierteellä. Ja eikun purkamaan! No virheistä oppii... :)

Marsipaani ja sokerimassa kukkasia

tiistai 10. elokuuta 2010

Sain kaverilta lainaan silikonisen sekä painettavan päivänkakkara muotin. Nyt on sitten tehty kukkia hieman varastoon tulevaa syksyä ja talvea varten. Vielä täytyy koristeiden teko sessiota jatkaa joku ilta, mutta tässä esimakua mitä olen saanut aikaan. Silikonimuotin käyttö vaati ensin 6 harjoituskukkasta ennen kuin opin miten muottia tulee käyttää. Sillä saa kyllä ihan kauniita kukkasia aikaiseksi! Kiitos Ellu muottien lainasta!

Salainen NeuleYstävä SNY

perjantai 6. elokuuta 2010

Jätin seuraavan kierroksen salaista leivontaystävää väliin ja ilmoittauduin elämäni ensimmäistä kertaa mukaan salaisen neuleystävän syksyn 2010 kierrokselle. Kierros kestää syyskuusta joulukuuhun. Alla lisätietoa kiinnostuneille...

Virkattuja pannulappuja

maanantai 2. elokuuta 2010

Tässä on kesän aikana tehtyjä pannulappuja. Pannulaput on virkattuja ja ohje on otettu tämän vuoden Novitan lehdestä. Ensimmäinen vasemmanlta on täysin valmis ja 2 muuta ovat vielä kesken. Niistä puuttuu reuna"pitsi" virkattuna ja ripustuslenkki. Ihan oli kiva pitkästä aikaa virkata, edellisestä kerrasta on hieman aika... :)

Arvonta voitto Mansikkamäen Ebeltä!

Osallistuin tässä taannoin Mansikkamäki-blogissa olleeseen arvontaan. Ensimmäistä kertaa elämässäni minä voitin jotain! Voitin nimittäin pääpalkinnon! En ensin meinannut uskoa asiaa, kun Ebe asiasta laittoi viestiä, mutta viimeistään siinä vaiheessa kun noudin pakettia postista oli se uskottava... :) Paketti sisälsi seuraavaa:

  • Perhoskakkuvuoka
  • Fazerin uutuus suklaata saksanpähkinä krokantti
  • Sämpylä markerin
  • Silikonimuotin
  • Kortti

Iso kiitos Ebelle vielä tätäkin kautta! Onnistuit piristämään päivääni, nyt vaan testaamaan kakkuvuokaa.