SLY 10-kierroksen viimeinen paketti

lauantai 17. huhtikuuta 2010

Nopeasti menee kolme kuukautta ja perjantaina oli siis aika hakea postista SLy 10-kierroksen viimeinen paketti. Pakettia avatessa oli toisaalta hieman haikea fiilis, koska kierros olisi nyt päätöksessä, mutta toisaalta jännittynyt ja odottava olo, koska nythän selviää kuka salainen ystäväni on ollut. Paketti oli jälleen kerran oikein ajatuksella koottu ja aivan ihana. Miten niin pieneen laatikkoon mahtuikin näin paljon tavaraa??? Ihana salainen ystäväni oli koonnut seuraavanlaisen paketin:

  • Mangohilloa
  • Koristetähtiä
  • Städterin pieni kierrekukkatylla
  • POP suklaalakurakeita kolme erilaista makua (minttu, mocca ja "tavallinen") - Nämä ovat jo hävinneet, yksi minulle, yksi miehelle ja yksi pojalle :)
  • Kolme erilaista Fazerin exlucive suklaapatukkaa (Valkoinen suklaa mansillacrispillä ja basilikalla, tummasuklaa sitruunalla ja mustapippurilla sekä maitosuklaata ja pistaasimantelia) - Nämä kaikki olivat minulle uusia tuttavuuksia
  • Kaksi erilaista Americana suklaalevyä ( banaanikreemitäyte sekä rusina ja hasselpähkinä)
  • Serpentiiniä putkilo
  • Pussillinen ilmapalloja
  • Servettejä
  • Lehtisalaatin, sokeriherneiden, kukkakaalin sekä pinaatin siemeniä


Salaiseksi ystäväkseni paljastui blogiton osallistuja SATU. Todella iso kiitos sinulle näistä saamistani paketeista. Olet ne ajatuksella koonnut ja osannut yllättää iloisesti teeman mukaan joka kuukausi. Oikein ihanaa kesän odotusta myös sinulle ei enää niin salainen ystäväni... :) Toivottavasti vierailet vielä toistekin täällä blogissani.

Pääsiäisajan leipomukset

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Nyt vasta vihdoin pääsen päivittämään pääsiäisen ajan tuotoksia...

Ensimmäisenä tuli tehtyä perinteistä pashaa. Itselleni pasha liittyy käsikädessä pääsiäiseen. Alunperin oli tarkoitus tehdä 2 erilaista versiota, oma vanha suvussa kulkeneella reseptillä sekä vertailevaa tutkimusta SLY 10-kierroksella saamallani reseptillä. Mutta koska suurinosa vieraista ei pashasta niin välittänyt, tein vain tutun ja turvallisen version (ja puolikkaalla ohjeella).
Meidän suvun pasha valmistuu seuraavalla ohjeella:

200g suolatonta voita
1dl sokeria
2kpl kananmunia
1dl sokeria
3-4tl vaniljasokeria
5 prk (a´250g) maitorahkaa
Appelsiinimarmeladia ja mantelilastuja oman maun mukaan

Vaahdota voi ja sokeri sekä kanamunat ja sokeri.Lisää muut aineet joukkoon. Sekoita varovaisesti ettei juoksetu. Laita kevyen painon alle muottiin valumaan seuraavaan päivän.


Tämän seurana meillä oli pääsiäismunan muotoinen täytekakku. Tämä onnistui mielestäni oikein kivasti. Pohja on tehty kääretorttulevyistä. Leikkasin kääretorttulevystä mallin mukaan pohjan ja siihen päälle aina n. 1,5cm pienemmän pohjan päälle. Kerroksia tässä kakussa on 5.Välissä on aiemmin esiteltyä valkosuklaatäytettä sekä pätkismoussea. Kostutus sitruunamehulla. Täyttämisen jälkeen laitoin kevyen kerroksen kermavaahtoa kakun päälle ennen marsipaania. Päällinen on siis marsipaania. Koristeet on tehty suklaalla pursottaen ja pajunkissojen "kissat" ovat valmista sokerikuorrutetta.


Viimeisimpänä herkkuna pääsiäisen aikana meillä oli SLY:ni saamallani reseptillä toteutettu luumurahkapiirakka. Ohje on seuraavanlainen:

150g margariinia
1,5dl sokeria
1 muna
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

250g luumuja
2dl kermaa
250g maitorahkaa
1 muna
3rkl sokeria
maun mukaan vaniljasokeria

Liota luumuja yön yli huoneen lämmössä. Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Painele voideltuun piirakkavuokaan. Lisää luumut tasaisesti pohjan päälle. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita se muiden aineiden kanssa. Levitä kerma-rahkaseos luumujen päälle. Paista 200 asteessa, kunnes päällinen on kullankeltainen. Piirakka maistuu parhaalle hieman jäähtyneenä tai jopa kylmänä.

   

Ensimmäistä kertaa tein siis tälläistä luumurahkapiirakka. Tähän olin saanut aineista SLY-paketista. Myös piirakan päällä olevat koristeet ovat SLY:ltä. Tämä oli tosi hyvää piirakkaa ja myös vieraat tätä kehuivat. Iso kiitos SLY:lleni tästä reseptistä!

Valkosuklaa-mustikkamuffinsit

torstai 1. huhtikuuta 2010

Näitä muffinsseja tuli tehtyä viikolla vieraille. Ohje käskee käyttämään puolukoita, joita kuvittelinkin olevan pakkasessa. Mutta kun marjojen taikinaan lisäämisen aika tuli, en löytänytkään pakkasestani yhtään puolukoita, joten siksi olen korvannut ne mustikoilla. Hyviä olivat näinkin (vaikka aikaisemmin kylässä saamani puolukkaversiot olivat ehkä kuitenkin maukkaampia). Koristelussa kokeiltu uusinta hankintaa, koristelusabluunoita.

Synttärikakkua

Tässä viime viikolta omien synttäreiden kunniaksi tehtyä kakkua. Siinä on taas kokeiltu monia uusia juttuja, joten lopputuloskin on sen mukainen... Mutta jälleen kerran, maku oli mitä mainioin. =)

Pohjana kakussa on "kuppi"-ohjeella tehty sokerikakkupohja kaakaojauheella säväytettynä, eli tummana. Täytteenä leipurinkermaa ja vadelmia ja toisessa välissä mustikkarahkaa. Täytteet olivat tosi raikkaita ja sopivat hyvin yhteen.

Kakku on kuorrutettu suklaakuorrutteella. Olisin halunnut kauttaaltaan kauniin tasaisen kakun, mutta toisin kävi. Harjoittelu voisi tuottaa tulosta, tai sitten täytyy kokeilla jotain muuta. Yhden varteenotettavan kuorrutteen (jonka pääraaka-aine on suklaa) löysin netin ihmeellisestä maailmasta, mutta sitä en ole vielä ennättänyt kokeilla. Kuorrutetta oli hankala levittää kakun reunoille. Varmasti pelkkä pääliosan kuorruttaminen onnistuisi tälläkin kuorrutteella hyvin.

Koristeet on tehty pikeeristä. Pikeeriäkään en ole aikaisemmin pursottanut. Pursotukset onnistuivat mielestäni kohtuullisesti, mutta sitten kun tuli aika irrottaa koristeita voipaperista, niin sain ehjinä irti ehkä n. 10% tuotoksistani, mm. molemmat tekemäni tiarat hajosivat käsiin. Sain vinkin kokeilla pikeerin pursottamista voipaperin sijaan leivinpaperiin ja tarkkailemaan, että pikeeri varmasti on "kiinni toisissaan" koko matkalta. Tälläkin saralla harjoittelu jatkukoon.