Vähän virkattua ja hääkakku kokeilua

perjantai 5. elokuuta 2011

Löysin netistä kuvan pannunaluseen, joka oli virkattu matonkuteesta. Toista projektia varten minulla on kotona matonkutenteita valmiina joten kokeilin saisinko samanlaisen kukan aikaiseksi. Varsinaista ohjetta en löytänyt, mutta kukka on oma sovellus virkatusta kukasta ja mallikuvaa katselemalla tehty. Ihan hauska tästä mielestäni tuli. Tämä meni tiskirätin ohella tuparilahjaksi ystäväpariskunnalle. Tiskirätin kanssa kävi kyllä vanhanaikaisesti... Sinä aamuna kun olimme kyläilemään menossa, päättelin tiskirätin langanpäitä. Meninpä sitten epähuomiossa leikkaamaan saksilla väärästä kohtaa, jolloin tiskirätti purkeutui keskeltä... Siinä sitten meni aamu sekä koko ajomatka neuloessa. Viimeinen langanpäättely piti tehdä bussipysäkillä juuri ennen kyläpaikkaa. Tiskirätistä ei ole kuvia :).


Meillä on tulevana viikonloppuna mieheni veljen häät, joihin olen luvannut tehdä hääkakut. Vieraita on tulossa n.100 ja mitä lähemmäksi juhlan hetki tulee sitä enemmän meinaa mieleen hiipiä epäusko tehtävän onnistumista kohtaan. Tällä hetkellä koristeet on tehty sekä pohjat on paistettu. Täyteaineet on valmiina hankittuna. Eli  kaikki valmistelut mitä etukäteen voi tehdä on tehty. Nyt jäljelle jää vain perjantaina kakkujen täyttö ja lauantaina kuorrutus ja koristelu. Peukut pystyyn, että kaikki onnistuu nappiin ja hääpari saa toivomansa kakut! Tässä vielä kuvaa koeversiosta, jossa oikeista kakuista poiketen kermapursotukset. Harjoittelin kakun päälle elämäni ensimmäistä kertaa kermaruusuja. Ehkä ne hyvällä mielikuvituksella ruusuiksi tunnistaa. Täytyy jatkaa harjoittelua.

Synttärikakkua taasen...

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Kesällä juhlittiin myös äitini 60-vuotispäiviä. Järjestimme juhlat sisaruksieni kanssa yllätyksenä äidille. Juhlat onnistuivat yli odotusten. Yhtä poikkeusta lukuunottamatta kaikki kutsutut vieraat pääsivät paikalle. Sankari itse oli otettu juhlista ja näytti nauttivan päivästään kovasti! Sankarille piti tietysti tehdä kakkua. Koriste on erillisellä sokerimassa laatalla, sillä sama koriste siirrettiin toisen kakun päälle. Pohjana Ullan kirjasta vaalea kakkupohja. Kakun välissä on valkosuklaamousse (vaahdotetun kerman joukkoon lisätään rahka sekä sulatettu valkosuklaa) jonka sekaan sekoitin varovaisesti rakennetta rikkomatta puutarhavadelmia. Loistava täyte, raikas ja hyvän makuinen! Reunoilla kermapursotukset sankarin toiveiden mukaisesti. Tämä kakku oli hyvää! Hortensian kokoaminen meinasi olla hieman pulmallista. Kuvittelin tekeväni hattarasta pallon, johon kiinnittäisin kukat. Hattaraa en sitten löytänyt mistään, joten suunnitelmat menivät siltä osin uusiksi. Lopputuloksena kuorrutin lasten pienen kevyen muovisen pallon sokerimassalla johon kiinnitin valmiilla tuubisokerikuorrutteella kukat yksitellen kiinni (olin siis unohtanut kotiin elintarvikeliiman, hyvä minä!) Kukat meinasivat kokoajan valua alas ja jännityksellä odotin, kuivuvatko kukat helteessä sen verran, että pysyvät kiinni. Onneksi koriste kesti kasassa hyvin ja kesti vielä siirtoakin hyvin. Näitä kakkuja oli siis 2 kappaletta 26cm vuokiin tehtyinä. Riittivät hyvin n. 45 vieraalle.