Toukokuun SNY-paketti

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Perjantaina oli postipoika kiikuttanut pakettikortin laatikkoon. Tätä pakettia osattiin jo vähän odotellakin, olihan Sny:ni käynyt jo vinkkaamassa, että paketti olisi matkalla. Tämä ihanuus olikin sitten tämän kierroksen viimeinen paketti. Kauniin paketin oli ei enää niin salainen ystäväni minulle koonnut!

  • 6-osainen pikkuleipämuottisarja (näitä saatetaan testata jo ensi kuussa synttäreillä)
  • Isompia ja pienempiä ruususervettejä
  • Veriappelsiinin makuista Rooibos-teetä
  • Muistikirjan (mistä tiesitkin, että meiltä uupuu juuri autosta uusi bensavihko, tämä on jo päässyt käyttöön!)
  • 2 ystäväni tekemää tiskirätti (ja kyllä, nämä pääsevät varmasti käyttöön, meillä ei enää muita tiskirättejä käytetäkään!)
  • 2 kerää teeteen Pallas-lankaa
  • Kortin, joka paljasti salaisen ystäväni olleen Sinikka  
Iso kiitos sinulle Sinikka näistä kaikista paketeista, olit mukana salainen ystävä!Oikein hyvää kesää myös sinulle!

Meillä on pieni "ongelma"...

tiistai 17. toukokuuta 2011



Esikoisella kävi onnettomuus polkupyörän kanssa! Nyt sitten ollaan koitettu opetella elämää kipsikäden kanssa. Aaikamoista haipakkaa on ollut kyllä. Vilskettä lisää vielä kipsikäden pikkusisko, joka ei vielä ymmärrä, että isoveljelle on sattunut pipi ja pitäisi olla rauhassa ja varovaisesti... Äiti on ollut aika puhki ja muutoinkin tämä on kyllä pahasti hidastanut ja haitannut harrastustoimintaa... No, kesäkuun alkupuolella kipsistä pitöii päästä eroon, joten sitä odotellessa!


Ennen onnettomuutta ennätin leipoa vapuksi yhden täyekakun, jossa on nyt testattu sekä uutta tyllaa että täyevaihtoehtoa kakun välissä. Minulla on kunnia tehkä kesän aikana kaksiin häihin hääkakut ja niitä varten on sitten harjoituskakkuja tehtävä. Pohja on pakkasesssa ollut ja ei niin onnistunut sienikakkupohja, mutta saatiin sekin käytettyä pois. Kakun välissä on testattu tummasuklaa täytettä.

Tummasuklaatäyte (kahteen väliin):
200g Fazerin taloussuklaata
4dl Kermavaahtoa
500g rahkaa
Sokeria maun mukaan

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka sekä sulatettu taloussuklaa. Lisää tarvittaessa sokeria.

Täytteen kaveriksi laitoin äidiltä pakkasesta löytyneitä vadelmia sinällään. Minusta yhdistelmä oli ihan hauskan makuinen ja raikas, mutta tulevan hääparin toiveesta testataan vielä yhdistelmä mansikkamousse ja tummasuklaatäyte. Koristeissakin on testettu hääkakkuun tulevien liljojen tekoa. Toista koristeprojektia varten koitin saada aikaiseksi viininpunaista sokerimassaa (ja ei muuten ollut mitenkään helppoa tehdä) ja niistä kokeiluista jäi ylimääräiseksi vaikka minkä värisiä massoja, joten siitä syystä kukat ovat tuon värisiä... Reunassa tykkäsin tuosta lehtityllalla tehdystä pursotuksesta, mutta ei se kyllä mielestäni istu tuohon kakun päälle ollenkaan.

Lähiaikoina on tulossa muutama muukin kakkuprojekti, joten voi olla että neuleita ei valmistu ihan samaan tahtiin. Yksi projekti on vireillä SNY:ltä saaduista langoista mutta se ei ole mennyt ihan niin kuin Strömsössä, joten saapa nähdä koska valmistuu ja montako kertaa joudun purkamaan ja aloittamaan alusta, huoh.